You are hereKolozsváros. Milyen város? könyvbemutató

Kolozsváros. Milyen város? könyvbemutató


borító kép.jpg
2011. december 8-án, csütörtökön 17 órakor mutatja be a Donát Alapítvány a Kolozsváros. Milyen város? című sorozat legújabb kötetét, a Fedezd fel a reneszánsz Kolozsvárt! az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékházban (Republicii/ Majális utca 5/1).
 
Az Erdélyi Fejedelemségről, a hitújításról, a kolozsvári nyomdák és iskolák megjelenéséről, híres emberekről (Dávid Ferencről, Heltai Gáspárról, Linczigh Jánosról), jellegzetes helyi érdekességekről és mendemondákról, és természetesen a humanizmus és a reneszánsz kolozsvári kibontakozásáról szól a kötet 115 változatos, játékos feladata. Kürti Andrea csodálatos rajzai és Magdó Eszter fényképei teszik teljessé, színessé, vonzóvá a könyvet. A kötethez tartozó mellékletek összeállítható szobabelsőt, öltöztető babát, kártyákat, újjbábokat, oklevél fényképét, és öntapadósokat is tartalmaznak.
 
Köszönettel tartozunk támogatóinknak, akik segítsége nélkül nem jelenhetett volna meg e könyv: a Nemzeti Kulturális Alapnak, GL Geosintex SRL-nek, Gynia nőgyógyászati klinikának, a Communitas Alapítványnak, az EMKÉnek, Balázs Gábor vállalkozónak, dr. Zsigmond Annának, Korcsog Andrea Beáta közjegyzőnek.
 
A könyvet Guttmann Szabolcs műépítész méltatja, a Passeggio együttes táncosai pedig reneszánsz táncokkal teremtik meg a hangulatot. A résztvevők kötetlenül beszélgethetnek a teljes alkotói csapattal. 
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  • English
  • Magyar
  • Română

Virtuális séta

Támogatók

 

 

 

 

 

 

 

Primaria Cluj