You are hereIskolák közötti műemlék- és helyismereti vetélkedő

Iskolák közötti műemlék- és helyismereti vetélkedő


♦  A Kelemen Lajos Műemlékvédő Társasága által megrendezett műemlékismereti vetélkedőre 2014. november 15-én került sor az Apáczai Csere János Elméleti Líceum dísztermében. A vetélkedő szervezője, Takács Gábor a KLMT irodavezetője,  összeállított 200 kérdést és választ, aminek alapján az iskolák illetékes történelemtanárai felkészítették a diákokat, felhasználva a javasolt szakirodalmat is. A vetélkedő Jakab Antal és Pócsai Sándor történelemtanárok vezetésével zajlott le. A háromtagú zsűrit Dr. Gaal György, Deák Árpád és Vincze Zoltán alkotta. Tovább

♦ A 2013-as év műemlék- és helyismereti vetélkedő nyertes diákjainiak beszámolója:

            A Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság a tavalyi év októberében ismét műemlékismereti vetélkedőt hirdetett meg. A verseny meglepetése egy bécsi utazás volt az első helyezettek számára. A hatalmas nyeremény hallatán mindenki teljes erejéből próbálta elnyerni ezt a csodálatos nyereményt, s végül a zsűritagok kisorsolták mindkét osztály első díjasát, Farkas Esztert,  a Báthory István Elméleti Líceum diákját, a XI. osztályosok közül és a X. osztályos Györfi Szabolcsot, a Kolozsvári Református Kollégiumból. Mindketten, bár alig hittünk a fülünknek, nagyon örültünk a csodálatos és hatalmas díjnak. Már alig vártuk az utazást, ami végűl március végére (28, 29, 30) esett. Kísérőnk Bogya Katalin tanárnő volt. Az utolsó hétre már minden papír elkészült és végre készen álltunk a hosszú útra. Így aztán március 27. éjjel útra keltünk. Tovább

♦ A Kelemen Lajos Műemlékvédő Társasága által megrendezett műemlékismereti vetélkedőre 2013. november 2-án került sor az Apáczai Csere János Elméleti Líceum dísztermében. A vetélkedő szervezője, Takács Gábor a KLMT irodavezetője,  összeállított mintegy 200 kérdést és választ, aminek alapján az iskolák illetékes történelemtanárai felkészítették a diákokat, felhasználva a javasolt szakirodalmat is. A vetélkedő Jakab Antal és Pócsai Sándor történelemtanárok vezetésével zajlott le. A háromtagú zsűrit Dr. Gaal György, Asztalos Lajos és Deák Árpád alkotta. Tovább

♦ Ötödik alkalommal szervezett helytörténeti vetélkedőt szombat délelőtt az Apáczai Csere János Elméleti Líceum dísztermében a Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság (KLMT) tizedikes és tizenegyedikes diákoknak. A megmérettetésre közel húszan neveztek be hat kolozsvári iskolából, pontosabban az Apáczai-, Báthory-, Brassai- és O. Ghibu-líceumból, a Református és a János Zsigmond Kollégiumból. Gaál György, a KLMT elnöke a versenyzőknek először ismertette a társaság létrehozásának körülményeit és célitűzéseit, majd bemutatta a zsűri másik két tagját, Asztalos Lajos helytörténészt és Deák Árpád nyugalmazott történelemtanárt.

Tovább

♦ A Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság (KLMT) az idén negyedszerre rendezte meg, az immár hagyománnyá váló, műemlék-ismereti vetélkedőjét a kolozsvári iskolák X–XI. osztályos magyar diákjainak. A még tavasszal közzétett kérdés-jegyzék alapján az iskolák történelemtanárai felkészíthették tanítványaikat, majd helyi vetélkedőn választották ki a városi versenyen részt vevőket. A döntőre szombaton, november 10-én került sor az Apáczai Csere János Líceumban. Tovább »

♦ Iskolák közötti műemlék- és helyismereti vetélkedő kérdései 10. és 11. osztályos diákok számára - Nagyenyed. Tovább »

♦ Iskolák közötti műemlék- és helyismereti vetélkedő kérdései 10. és 11. osztályos diákok számára - Gyulafehérvár. Tovább »

♦ Műemlék-ismereti vetélkedő harmadszorra. A Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság (KLMT) az idén harmadszorra rendezte meg műemlék-ismereti vetélkedőjét a kolozsvári iskolák X–XI. osztályos magyar diákjainak. A még tavasszal közzétett kérdés-jegyzék alapján az iskolák történelemtanárai felkészíthették tanítványaikat, majd helyi vetélkedőn választották ki a városi versenyen részt vevőket. Tovább »

♦ Lendület a hétköznapoknak. A 2010-es év műemlék- és helyismereti vetélkedő nyertes diákjainiak beszámolója. Tovább »

♦ 2011-ben is sor kerül az iskolák közötti műemlék- és helyismereti vetélkedőre X és XI osztályos diákok számára. Az iskolák november 14-ig ki kell válasszák azokat a diákokat, akik résztvesznek az iskolák közötti vetélkedőn, amelyre november 19-én kerül sor az Apáczai Csere János Elméleti Líceum dísztermében. Tovább »

♦ 2010. November 6-án de. 10-től iskolaközi műemlék-ismereti vetélkedőre került sor az Apáczai Csere János Gimnázium dísztermében. A rendezvényen az Apáczai Csere János, a Báthory István, a János Zsigmond és a Brassai Sámuel Elméleti Líceum, valamint a Református Kollégium kilenc X. és hét XI. osztályos tanulója vett részt. Tovább »

♦ 2010. november 6-án délelőtt 10 órakor, az Apáczai Csere János Líceum dísztermében kerül sor az iskolák közötti műemlékismereti vetélkedőre. A továbbiakban a vetélkedő kérdéseit és válaszait olvashatjuk. Tovább »

  • English
  • Magyar
  • Română

Virtuális séta

Támogatók

 

 

 

 

 

 

 

Primaria Cluj