You are hereFotópályázat

Fotópályázat


„KOLOZSVÁR SZOBRAI”

 

Tekintettel az idei Mátyás király emlékévre is, a Kolozsvár Társaság, a Kelemen Lajos Műemlékvédő Társasággal közösen, „KOLOZSVÁR SZOBRAI” címmel hirdeti meg ez évi fotópályázatát. A pályázat célja az, hogy a fotográfia eszközeivel, fotóművészeti megközelítéssel olyan fényképek szülessenek, amelyek a városunkban fellelhető művészi értékű szobrászati alkotásokat ábrázolják.

Olyan fotókopmpozíciókat várunk, amelyek akár részleteiben is kiemelik és ismertetik a szobrászművész elképzelését, üzenetét. Szobrokról (minden oldala szabad) és nem domborművekről, vakolatdíszekről készült fotókat várunk. Ez lehet egyén ábrázolását szolgáló mellszobor, egész alakos szobor, szoborcsoport, vagy akár egy-egy karakteres részlet ezekről.

Profi és amatőr fotósok egyaránt benevezhetnek. Nagy érdeklődéssel várjuk a három kolozsvári egyetem fotó és film szakán tanuló diákok munkáit is. Egy pályázó legtöbb 5 darab fekete-fehér vagy színes fényképpel pályázhat, amely lehet papír alapú (30x40 cm) vagy digitális formátumban levő (30x40 cm, 300dpi felbontásban).

Leadási határidő: 2018. július 31

Az előhívott fényképeket/CD-t elküldhetik postán, vagy leadhatják személyesen a Kolozsvár Társaság székhelyénél, munkanapokon 11 és 14 óra között Veress Enikő ügyvezetőhöz.

Cím: 400113, Cluj -Napoca (Kolozsvár), Piaţa Unirii (Főtér) 22 sz., II.emelet

Telefonszám: 0264-592187 vagy 0787-704403 (Kolozsvár Társaság)

Digitális formátumban levő képeket WeeTransfer-en keresztül lehet elküldeni Horváth Lászlónak.

E-mail cím: laciesgyongyi@yahoo.com 

A pályázónak mellékelnie kell egy Word dokumentumot a következő adatokkal:

a fotós neve (név_01,02,03,04,05), a fényképen szereplő szobor neve, lelőhelye és lehetőleg a szobrot alkotó művész neve (ez bizonyos kutatási munkát igényelhet, de megéri, a zsűri méltányolni fogja az elbírálásnál).

A legjobb 37 pályamunkából kiállítást rendezünk a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozat keretén belül, 2018. augusztus 21-én, a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus előcsarnokában. A pályamunkák elbírálására augusztus elején, az eredményhirdetésre pedig a kiállítás megnyitóján kerül sor. Minden bejutott pályázó oklevelet kap, az első három díjazott könyv és pénzjutalomban is részesül (első díj 1000 lej).

A pályázati kiírás megtalálható a Kolozsvár Társaság és a KLMT honlapján.

Sok sikert kívánunk minden pályázónak!

www.kolozsvartarsasag.com

                                                                                                                      www.klmt.ro

  • English
  • Magyar
  • Română

Virtuális séta

Támogatók

 

 

 

 

 

 

 

Primaria Cluj